Shteti – Shqipëria
Prefiksi telefonik – +355 (0) 581
Popullsia – 46 652 banorë sipas regjistrit të gjendjes civile
Zona kohore –  ZKEQ (UTC+1), Në verë OVEQ (UTC+2)

Mjedisi Natyror

Xha

Kodër

Xha

Fushë

xha

Pyll

Xha

Sipërfaqja ujore

Kordinatat

x= 44 13 928.53   y=45 44 728.96

Pasuri natyrore

Direktori ne ndertim

Bujqësia (99%)
Turizmi (95%)

Histori

 • Prejardhja e Emrit
 • Arkeologjia
 • Lashtësia
 • Emërtimi i qytetit të Cërrik sipas gojëdhënave vjen nga emri i një fushe të quajtur fusha e Cërrikut që ndodhej në distancë të barabartë midis lumit Shkumbin dhe lumit Devoll.

 • Gërmimet arkeologjike të kryera në fushën e Pazhokut ku janë gjetur një sasi e madhe materialesh, vërtetojnë se zona ku shtrihet njësia administrative Gostimë ka qënë e banuar qysh në lashtësi.

Info të tjera

 • Parqe dhe Liqene
 • Institucione
 • Guida e Qytetit
 • Direktori ne ndertim

 • Direktori ne ndertim

 • Direktori në ndërtim

AlbaniaUSA